Onze diensten

DKflex is een Rotterdams afdichtingsbedrijf dat gespecialiseerd is in kittechnieken, PUR-systemen en renovatiewerkzaamheden. Al twaalf jaar verlenen wij vakkundige service aan verschillende aannemersbedrijven.
Onze expertise op dit terrein maakt dat we door heel Nederland actief zijn. Onze activiteiten richten zich op de gespecialiseerde verwerking van afdichtingsproducten in en aan:

  • Woning- en utiliteitsbouw
  • Sanitaire ruimtes zoals zwembaden en sauna’s
  • Restaurants en andere horecagelegenheden
  • Bedrijfspanden

Betonreparatie

Dk Flex Betonherstel gaat nauwkeurig te werk wanneer tot betonreparatie moet worden besloten. Beton
reparareren begint met de sanering van slecht, loszittend of aangetast beton, dat wordt uitgehakt tot
achter de wapening, waarna deze wordt voorzien van een primerlaag. De wapening wordt op die manier
tegen corrosie beschermd. Vervolgens wordt nieuw beton aangebracht, dat voldoende dekking geeft op
de wapening. Voor grotere schades wordt spuitbeton ingezet. Wanneer sprake is van chloride
geïnitieerde corrosie kan worden overgegaan op bijvoorbeeld kb-ondersteunde betonreparatie, een
kathodische bescherming van de wapening in combinatie met een goede betonreparatie.


Dk Flex Betonherstel gebruikt betoncoating en/of betonverf om beton te beschermen of te verfraaien.
De indringing van schadelijke stoffen vanuit de lucht of vanuit een vloeistof in beton kan met een
betoncoating worden verminderd. Een betonvloer coating wordt in meerdere lagen aangebracht en
dringt slechts in geringe mate door tot in de ondergrond. De keuze voor een betoncoating is afhankelijk
van de belasting waartegen u wil beschermen en van het uiterlijk van het betonnen oppervlak dat u wil
bereiken. De betoncoatings zijn onderverdeeld naar de wijze waarop de uitharding plaatsvindt in fysisch
drogende en chemisch uithardende systemen. Concreet Betonherstel geeft deskundig advies en biedt
een uitgebreid kleurenpallet om het beton na de renovatie te voorzien van een fraai aanzien.

Balkon Renovatie / Renoveren

Balkon Renovatie / Renoveren is een specialisme van Betonherstel. Een balkon reparatie is vereist bij: balkon lekkage, corrosie van de wapening en scheuren in het beton. Vaak is de oorzaak water dat op het balkon blijft staan.

Balkon Renovatie / Renoveren

Betonreparatie is vereist bij betonschade. Door diverse oorzaken kan er schade aan beton en wapening ontstaan, waardoor er scheuren en barsten kunnen ontstaan. Oorzaken kunnen zijn: bevriezing, slijtage, corroderend wapeningsstaal, zware belastingen en in aanraking komen met chemische vloeistoffen. Gelukkig is betonschade (betonrot in de volksmond genoemd) goed te repareren. Door tijdig in te grijpen kan het corrosieproces worden gestopt en de schade worden hersteld.

Betonnen Traprenovatie

Betonnen Traprenovatie; Betontrappen zijn aan slijtage onderhevig. Soms zijn ze ook gevaarlijk vanwege scherpe randen. Traptreden kunnen worden voorzien van een waterkering aan de onderzijde teneinde toekomstige schade te voorkomen. Dk Flex Betonherstel is gespecialiseerd in beton trap renovatie.

Coating Systemen Aanbrengen

Als beton niet wordt beschermd met een coating, vervuilt het oppervlak en wordt het glad. Zout en vocht kunnen vrij hun intrede doen en het beton aantasten. 

Betoncoating

Of het nu gaat om galerijen, betonbanden, balkons of wanden, voor elk onderdeel is er een specifiek produkt om het beton te conserveren. Wij spreken dan van een polyurethaan coating, epoxycoating of een texcoating. Bijvoorbeeld voor galerijen en balkonvloeren maken wij graag gebruik van een gecertificeerde polyurethaan coating, waarbij deze wordt ingezand zodat deze een antislip-effect krijgt. 

Voordelen van een antislip polyurethaan coating:

  • Veiligheid en loopgemak
  • Bescherming van het beton tegen weersinvloeden
  • Waterdicht
  • UV-bestendig, dus kleurvast 

Vloercoating / Vloer Epoxy

Een vloercoating (vloer epoxy) wordt niet alleen als bescherming van de betonvloer aangebracht, maar ook voor de veiligheid. Daarnaast is een vloer die voorzien is van een coating, makkelijker schoon te houden.

Een zeer decoratief effect is te bereiken door het instrooien met gekleurde flakes, die in een grote verscheidenheid aan kleurpaletten leverbaar zijn. Zelfs oude trapportalen van 40 jaar oud krijgen een moderne uitstraling met deze methode zoals op deze foto’s te zien is. Een galerijvloer leent zich perfect voor een vloercoating, maar ook een bedrijfshal of kantoor.

Kit- en Brugvoegen vervangen

Kitvoegen / Brugvoegen. Kitdilataties zijn aan slijtage onderhevig. Het verdient daarom aanbeveling deze tijdig te vervangen. De dilataties vangen uitzetting en krimp op van de betondelen van zowel vloer als wand en beschermen tegen vochtindringing. In sommige gevallen wordt gekozen voor een brugvoeg. Deze is breder en kan nog meer bewegingen vanhet beton opvangen, zonder dat er scheuren ontstaan.

Inspectie en Rapportage

Inspectie en Rapportage; Bij kleine reparaties kan er soms op basis van foto’s al een offerte wordenuitgebracht. Bij grotere schades zal er altijd een technische beoordeling plaatsvinden, waarbij wij indien nodig gebruik maken van de expertise van een constructeur. Op basis hiervan kan een goed
onderbouwde offerte worden uitgebracht.